
Quart de Poblet aborda amb la CHJ les mesures de recuperació i millora d’infraestructures per a minimitzar els riscos davant les inundacions
El Pla de Resiliència davant la DANA preveu ajudes per a l’adaptació i millora d’edificis i vivendes situades en terrenys inundables
L’Ajuntament de Quart de Poblet ha mantingut una reunió amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) en la qual s’han exposat i descrit les principals línies d’actuació del Pla de Recuperació i Millora de la Resiliència davant inundacions, que actualment es troba en fase de consulta pública fins al proper 23 de juliol.

Un encontre que ha servit per a abordar el Pla, l’objectiu del qual és minimitzar els efectes dels episodis meteorològics extrems com la DANA, i la seua aprovació definitiva està prevista per a 2027.
La alcaldessa Cristina Mora, juntament amb el regidor de Reconstrucció i Medi Ambient, Nacho Rabanaque, el vocal delegat Mancomunitat Intermunicipal Barri del Crist, José Antonio Zapata, així com personal tècnic de l’Àrea d’Urbanisme, han assistit a la reunió celebrada en el Consistori on representants de la CHJ han presentat tant les mesures previstes en el terme municipal de Quart de Poblet com aquelles que puguen afectar directament la seua població.
Entre les actuacions s’inclouen mesures de recuperació, centrades sobretot en la reparació i restauració de les zones afectades per la riuada; així com mesures de prevenció i protecció, destinades a reduir la vulnerabilitat d’infraestructures situades en zones de risc, edificis i persones davant possibles futurs episodis de pluges torrencials.
Inversió
Entre les actuacions destacades, el Pla de Recuperació i Millora de la Resiliència davant Inundacions inclou un programa d’adaptació i millora de la resiliència en edificis i vivendes situades en zones o entorns inundables, projecte per al qual la CHJ estima una inversió de 60 milions d’euros.
De la mateixa manera, també es contempla la creació de zones d’emmagatzematge controlades que permeten laminar l’efecte de les avingudes d’aigua i eviten que l’emmagatzematge hídrid supere el metre d’altura.
El disseny i aplicació d’aquest Pla es realitza en col·laboració amb els diferents ajuntaments afectats, com Quart de Poblet, amb l’objectiu de garantir una resposta coordinada i eficaç per part de les administracions públiques davant els riscos derivats del canvi climàtic.
Per aquest motiu, i com a part de l’exercici de participació, la ciutadania pot consultar el document i enviar les seues aportacions fins al 23 de juliol a través de la web:
https://www.miteco.gob.es/es/agua/participacion-publica/consulta-publica-plan-resiliencia-dana-valencia.html.