
La Ribera invertix més de 2 milions en tecnologia mèdica d’avantguarda
L’Hospital de La Ribera invertix més de 2 milions d’euros en ecògrafs, sales de radiologia robotitzades i arcs quirúrgics d’última generació
L’Hospital d’Alzira reforça la seua capacitat assistencial amb una inversió progressiva entre els anys 2025 i 2026.
La nova tecnologia permetrà diagnòstics més precisos, intervencions més segures i una atenció més ràpida i eficient per als pacients.
L’Hospital Universitari de La Ribera destinarà 2.195.000 euros a la renovació i ampliació del seu equipament tecnològic amb l’objectiu de modernitzar el parc radiològic i millorar la capacitat diagnòstica i terapèutica del centre. Esta actuació s’emmarca dins del Pla d’Acords Marcs d’Equips d’Alta Tecnologia Sanitària (Pla Amat).
La inversió es desplegarà en dues fases: 1.359.731 euros el 2025 i 835.269 euros el 2026, amb una implantació progressiva dels equips que facilitarà tant la seua integració tècnica com la formació del personal clínic.
Entre els nous equipaments, destaca la incorporació de sis ecògrafs d’alta resolució que es destinaran als serveis de cardiologia, radiologia, obstetrícia, reumatologia i vigilància intensiva. A més de generar imatges en temps real mitjançant ultrasons, estos ecògrafs ofereixen una gran precisió en l’anàlisi d’estructures internes sense necessitat de radiació. En 2026 es completarà esta línia amb una ampliació de 335.000 euros.
També en 2025, l’Hospital sumarà dues sales de radiologia digital robotitzada. Segons el director mèdic del centre, José Mínguez, “estes sales, equipades amb braços robòtics i tecnologia automatitzada, permeten realitzar estudis amb una precisió elevada, menor intervenció manual i exposició reduïda a la radiació”. Per a 2026, es preveu un reforç pressupostari de 160.000 euros en esta mateixa línia.
Una altra novetat destacada serà la incorporació d’un arc quirúrgic d’altes prestacions, previst per a 2025. Este equip permetrà realitzar intervencions complexes amb suport d’imatge 2D i 3D en temps real, fet que millorarà l’eficiència quirúrgica i la recuperació del pacient. “El nou arc quirúrgic serà clau en cirurgies vasculars, neuroquirúrgiques i en tractaments de la Unitat del Dolor”, ha explicat Mínguez. En 2026 es completarà esta línia amb una segona adquisició per valor de 330.000 euros.
Per al director mèdic, “la incorporació d’esta tecnologia suposarà una millora significativa en la qualitat i seguretat assistencial, així com en la reducció dels temps d’espera. Els professionals disposaran d’imatges de més qualitat, la qual cosa facilitarà una presa de decisions més ràpida, precisa i adaptada a cada pacient”.